Til innholdet

16.08.2021
Maja Bævre-Jensen

Havbruk

Rensefiskskolen – hva er det?

Jobber du med rensefisk? Da har vi en nyhet til deg. Et eget interaktivt nettsted er lansert hvor du kan lære om og teste deg i kunnskap om fangst, transport og bruk av rensefisk.

Prosjekt:
901647
Del artikkel

Tidligere i vår ble nye veiledere om beste praksis for rensefisk publisert. Det var INAQ, ved prosjektleder Randi Grøntvedt (nå Sjømat Norge) som har jobbet frem disse, i samarbeid med Havforskningsinstituttet og Akvaplan niva. Det viktigste grepet som ble gjort var å forenkle og spisse veilederne – slik at syv veiledere ble til tre!

Les «Rensefiskveilederne er oppdatert»

Basert på veilederne er det nå laget en ny nettside skreddersydd til deg som jobber med rensefisk. Her kan du finne enkle filmer som oppsummerer kunnskapen som er samlet i de tre veilederne, du kan teste kunnskapene dine etter hver modul og du kan komme i kontakt med andre som jobber med rensefisk gjennom et åpent forum på nettsiden. Her kan du dele din kunnskap eller stille spørsmål du måtte ha.

-Vi håper de som jobber med fangst, transport og bruker rensefisk i merd finner kunnskapen på siden vi har laget som lett fordøyelig, sier Randi Grøntvedt. Vi har en ambisjon om at siden skal være dynamisk og oppdateres når ny kunnskap foreligger. I tillegg håper vi at de som jobber med rensefisk bruker siden til å drøfte problemstillinger de måtte ha fortløpende med andre i næringen slik at oppdrettsnæringen lykkes med bruk av rensefisk.

Den nye hjemmesiden finner du her

Randi Grøntvedt vil også presentere den nye hjemmesiden på Forskningstorget under Aqua Nor.

Onsdag 25. august kl 14 under miniseminaret "Blir vi kvitt lusa?" kan dere høre mer om den nye siden. 

Miniseminaret foregår på stand A-122-137. Det kreves ikke påmelding, men det er lurt å være ute i god tid da vi av smittevernhensyn ikke kan ha ubegrenset mengde mennesker på stand.

keyboard_arrow_up